Skip to main content

Traditioneel - Reiki

Wat is Reiki? Reiki is een Japans woord dat universele levensenergie betekent.
Rei betekent universeel en Ki energie. Met het woord wordt zowel de energie aangeduid als de manier waarop je die kunt gebruiken: het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen.

Wat doet Reiki? Reiki heeft een helende werking voor de mens, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als op spiritueel niveau. In principe bestaat alles in de kosmos uit energie, wijzelf en alles rond en om ons heen. Wij kunnen deze energie niet visueel waarnemen, maar wel fysiek voelen. Je geeft hem door via je handen, naar elk gewenste plaats in ons lichaam waar je je handen neerlegt. Deze vorm van energie overbrengen kan ook voor dieren en planten worden gebruikt. Je hoeft geen bijzonder gave te bezitten om Reiki te leren

Reiki werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend. Het neemt pijn weg en ondersteunt op krachtige, natuurlijke wijze het proces van genezing. Van nature heeft iedereen deze gave in zich. Maar helaas zijn bij de meeste volwassenen de energiekanalen min of meer “dichtgeslibd”, zodat zijn in voldoende mate genezende energie kunnen doorgeven. Reiki is een manier om ons weer terug bij onze basis te brengen, bij wie we werkelijk zijn. Je leert luisteren met je hele lichaam en vertrouwen op je eigen intuïtie. Bewustwording & Innerlijke Rust, Zelfvertrouwen zijn één van de vele aspecten die door Reiki versterkt worden.

Reiki versterkt een proces van Bewustwording & Innerlijke Rust. Onze gedachtes zijn soms zo overduidelijk aanwezig zodat we geen moment van innerlijke rust en ontspanning meer in onszelf kunnen ervaren. Bewustwording & Innerlijke Rust, Zelfvertrouwen zijn één van de vele aspecten die door Reiki versterkt worden. Door jezelf dagelijks te behandelen gaat er minder energie verloren aan zorgen, twijfels en oude emotionele reactiepatronen. Reiki ondersteunt ons onze levensproblemen op te lossen door ons weer te verbinden met ons aangeboren inzicht, onze eigen kracht. Genezen door Reiki betekent meer dan het kwijt raken van storende lichamelijke kwalen: het betekent een warm, liefdevol contact opbouwen met je lichaam en geest, luisteren naar hun taal en ze te ondersteunen, in plaats van jezelf voorbij te lopen en je ziektesymptomen te negeren of te onderdrukken.

Cursisten tijdens een Reiki behandeling.
De Reiki-energie wordt via je handen doorgegeven,
zonder allerlei klachten over te nemen.  

Dat is de Kracht van Reiki.