Skip to main content

Reiki I

   Reiki I  

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat universele levensenergie betekent. Rei betekent universeel en Ki energie. Met het woord wordt zowel de energie aangeduid als de manier waarop je die kunt gebruiken: het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen.

Wat doet Reiki?

Reiki heeft een helende werking voor de mens, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als op spiritueel niveau. In principe bestaat alles in de kosmos uit energie, wijzelf en alles rond en om ons heen. Wij kunnen deze energie niet visueel waarnemen, maar wel fysiek voelen. Je geeft hem door via je handen, naar elk gewenste plaats in ons lichaam waar je je handen neerlegt. Deze vorm van energie overbrengen kan ook voor dieren en planten worden gebruikt. Je hoeft geen bijzonder gave te bezitten om Reiki te leren.

Reiki werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend. Het neemt pijn weg en ondersteunt op krachtige, natuurlijke wijze het proces van genezing. Van nature heeft iedereen deze gave in zich. Maar helaas zijn bij de meeste volwassenen de energiekanalen min of meer “dichtgeslibd”, zodat zijn in voldoende mate genezende energie kunnen doorgeven. Reiki is een manier om ons weer terug bij onze basis te brengen, bij wie we werkelijk zijn. Je leert luisteren met je hele lichaam en vertrouwen op je eigen intuïtie. Bewustwording & Innerlijke Rust, Zelfvertrouwen zijn één van de vele aspecten die door Reiki versterkt worden.

Reiki versterkt een proces van Bewustwording & Innerlijke Rust.

Onze gedachtes zijn soms zo overduidelijk aanwezig zodat we geen moment van innerlijke rust en ontspanning meer in onszelf kunnen ervaren. Bewustwording & Innerlijke Rust, Zelfvertrouwen zijn één van de vele aspecten die door Reiki versterkt worden. Door jezelf dagelijks te behandelen gaat er minder energie verloren aan zorgen, twijfels en oude emotionele reactiepatronen. Reiki ondersteunt ons onze levensproblemen op te lossen door ons weer te verbinden met ons aangeboren inzicht, onze eigen kracht. Genezen door Reiki betekent meer dan het kwijt raken van storende lichamelijke kwalen: het betekent een warm, liefdevol contact opbouwen met je lichaam en geest, luisteren naar hun taal en ze te ondersteunen, in plaats van jezelf voorbij te lopen en je ziektesymptomen te negeren of te onderdrukken.

Cursisten tijdens een Reiki behandeling. De Reiki-energie wordt via je handen doorgegeven, zonder allerlei klachten over te nemen. Dat is de Kracht van Reiki.

Informatie over individuele behandelingen,

Reiki is geschikt voor iedereen, bijv. omdat je wilt ontspannen, je klachten hebt of omdat je benieuwd bent en wilt ervaren wat Reiki voor jou kan betekenen. Bij fysieke/mentale klachten zijn vier behandelingen op achtereenvolgende dagen zeer helend. Tijdens de behandeling wordt het als zeer bevrijdend ervaren wanneer je door je eigen blokkades heen gaat. Samen gaan we dit proces aan. Dit bevordert de energiedoorstroming en heeft een genezend effect. Een Intake gesprek/Reiki behandeling bedraagt € 60,-

Zijnsgerichte Psychotherapie

Verbinding met de bron is essentieel voor psychische en lichamelijke gezondheid en hiermee de liefdevolle universele energie die wij in wezen zijn, bewust aangaan. Zodat wij vaker en uiteindelijk permanent vanuit de vreugdevolle verbinding met ons Zelf kunnen leven. Maar ook hoe we ons er zelf van verwijderen op momenten dat we die verbinding kwijt zijn. Dat kan zijn door blokkades (die hun oorsprong vinden vanuit onze jeugd) en het “ego” (die alleen maar is verboden met je onechte ik). Het ego is namelijk ontstaan door de onbewuste identificatie met het verstand (onze gedachtes). Dit weerhoudt vele van ons om te leven vanuit wie we werkelijk Zijn. Indien je voelt dat er een dieper verlangen is naar een stukje bevrijding van ons denken zodat we werkelijk in het Nu kunnen leven. Dan stellen we samen na een intake gesprek, een behandelplan op voor individuele sessies waarin verschillende aspecten in verwerkt worden. Dit is per sessie verschillend. De therapie technieken/vormen waarmee ik werk zijn: Reiki, lichaamsgericht werken, doorvoelen, Innerlijk Kind Therapie, Zijnsgerichte Psychotherapie, Voice Dialogue, de Karakterstructuren en The Work of Byron Katie. Kosten voor een sessie van anderhalf tot twee uur bedraagt € 76,-

Deze individuele sessies worden deels VERGOED door de ZORGVERZEKERING, Geregistreerd Registertherapeut lid RBCZ / Lid Beroepsvereniging VBAG 

 

Reiki cursussen / lid van the Reiki Alliance

Indien je je zelf dit geschenk van Reiki geeft, kies dan voor een Reiki Master, die lid is van the Reiki Alliance. Zodat u zeker weet, dat de cursus en inwijdingen, puur en zuiver worden overgedragen.

Reiki-ikieR is aangesloten bij The Reiki Alliance. www.reikialliance.com
Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW. Bedragen van de Reiki-cursussen zijn vastgesteld door de Reiki Alliance.
Iedere cursist ontvangt het officiële Alliance Reiki geschiedenis boekje & Reiki certificaat.


de Grondlegger Traditioneel Reiki – Mikao Usui

 de Reiki leer volgens Usui Shiki Ryoho

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak inplannen?

Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

"*" indicates required fields

Please enter a number from 2,9 to 3,1.
Hoeveel is 1 + 2?
This field is for validation purposes and should be left unchanged.