Skip to main content

Holistisch Reiki Therapeut

Psychosociaal Therapeut 

Deze drie jarige HBO opleiding, is geaccrediteerd door de stichting KTNO en VBAG. Therapeutische sessies worden indien u aanvullend verzekerd bent deels vergoed door de zorgverzekering. Kijk voor meer informatie op mijn site van onder het kopje Vergoeding Zorgverzekering of neem even contact met mij op.

Holistisch komt uit het Grieks: holos betekent heel.

HRT Staat voor iemand die een voedende, zorgende houding heeft naar zichzelf toe en die, zonder de zorgzaamheid naar zichzelf over te slaan, anderen professioneel kan ondersteunen. Naast een onvoorwaardelijke houding is helderheid, overzicht en kennis nodig. Waar staat de cliënt op zijn levenspad, waardoor wordt hij gehinderd? Wat weerhoudt hem ervan gelukkig te zijn en in harmonie met zichzelf en zijn omgeving te leven? Als therapeut leer je alles over innerlijke blokkades en hoe je de cliënt kunt ondersteunen om zichzelf te bevrijden.

Centraal staat jezelf in zijn geheel te leren kennen.

Van de onpeilbare diepte van je ware aard tot aan de (soms pijnlijke) gewoontepatronen die je vanaf je vroegste jeugd met je meedraagt. In je ware aard ben je totaal vrij, maar door de manier waarop je door je opvoeding en de ervaringen tijdens je jeugd bent “geprogrammeerd”, ben je beperkt, waardoor je maar al te vaak doet wat je eigenlijk niet wilt. Bevrijding van die beperkingen staat centraal tijdens de begeleiding in de sessies.

Arianne en Jeannette in de geboorteplaats
ANIAI van Mikao Usui in Japan

Thuiskomen bij jezelf is ook een thema.

Je bent thuis bij jezelf wanneer je je net zo op je gemak kunt voelen met je grootheid als met je kleinheid. Wanneer je van jezelf kunt houden, precies zoals je bent en in onvoorwaardelijkheid.

Levensenergie & Therapievormen om terug te keren naar de Bron.

Genezend, koesterend, ontspannend, of je haar nu aan jezelf of aan een ander geeft. Reiki ondersteunt de gezondheid van ons lichaam op een holistische manier. De levensenergie staat in zijn puurheid het dichtst bij onze ware aard en vormt daardoor een soort poort om te kunnen gaan ervaren wie wij werkelijk zijn. Reiki helpt ons om te ervaren dat wij liefde zijn. Als we dat ervaren, kunnen we pas echt ontspannen.

1. Reiki (I & II) in de traditie van Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata en Phyllis Lei Furumoto. Arianne Groeneveld, grondlegger van de HRT opleiding, werd tot Reiki Master opgeleid door Phyllis Furumoto. We leren daarnaast traditionele Japanse Reikitechnieken en -meditaties die verdiepen en de energiedoorstroming intensiveren. We leren het lichaam te scannen op fysieke energieblokkades ( byosen) en die gericht te behandelen.

2. Wij ondersteunen cliënten om te leven in het hier-en-nu en niet te blijven hangen in het verleden of in fantasieën over de toekomst, hierin geïnspireerd door Eckhart Tolle (De Kracht van het Nu). Je krijgt huiswerk met bewustwordings-oefeningen mee om ook thuis je relatie met het Nu te verdiepen.

3. We leren hoe we als klein kind onze ervaring van heelheid al kwijtraakten en hoe wij ons sindsdien op allerlei manieren verdedigen tegen deze diepe oerpijn, die zich in het dagelijks leven kan manifesteren als eenzaamheid en een gevoel van nergens bij horen. Maar we leren ook, belangrijker nog, hoe we ons ervan kunnen bevrijden. Je leest delen van het boek “Illusies” en bestudeert de bijzonder praktische psychologie van Ingeborg Bosch. Je maakt er huiswerkopdrachten over waardoor je je de stof goed eigen maakt. Ook aanbevolen is haar boek “De herontdekking van het ware zelf” .

4. We ontdekken dat onze bevrijding niet ligt in het vermijden van pijn, maar in onszelf toestaan alles te voelen wat gevoeld wil worden in ons leven (Proceswerk).

5. We onderzoeken de pijnlijke gedachtes die ons weghouden van onszelf tot alleen onze waarheid overblijft. Je leert de gemakkelijk toe te passen methode The Work of Byron Katie , leest haar boek “Vier vragen die je leven veranderen en maak er huiswerkopdrachten over.

6. We zijn nu in staat om onze angst tegemoet te treden als een vriend (o.a. met het bijzonder effectieve angstproces uit The Work of Byron Katie).

7. Door middel van Voice Dialogue maken we contact met onze innerlijke stemmen zoals onze criticus, onze drammer en ons innerlijke kind, waardoor we helder gaan zien waarom wij onszelf soms tegen lijken te werken in ons dagelijkse leven. Door te werken met Voice Dialogue leren we onszelf op een unieke manier beter kennen en vinden we een dieper gefundeerd innerlijk evenwicht.

8. Lichaamswerk en de karakterstructuren van Alexander Lowen verdiepen ons inzicht in hoe onze levensenergie in onze vroege jeugd zichtbaar en voelbaar in ons lichaam geblokkeerd is geraakt, en hoe we haar weer terug kunnen claimen.

9. Exposure therapie, wetenschappelijk onderzoek toont steeds weer aan dat gedragstherapie -exposure-therapie- voor het verminderen van belemmerende angsten uitermate belangrijk is. Dit wordt succesvol ingezet om angst, spanningsklachten en trauma te verminderen.

Zijnsgerichte Psychosociale therapie / Exposure therapie.

Verbinding met de bron is essentieel voor psychische en lichamelijke gezondheid en hiermee de liefdevolle universele energie die wij in wezen zijn, bewust aangaan. Zodat wij vaker en uiteindelijk permanent vanuit de vreugdevolle verbinding met ons Zelf kunnen leven. Maar ook hoe we ons er zelf van verwijderen op momenten dat we die verbinding kwijt zijn. Dat kan zijn door blokkades (die hun oorsprong vinden vanuit onze jeugd) en het “ego” (die alleen maar is verboden met je onechte ik). Het ego is namelijk ontstaan door de onbewuste identificatie met het verstand (onze gedachtes). Dit weerhoudt vele van ons om te leven vanuit wie we werkelijk Zijn. Indien je voelt dat er een dieper verlangen is naar een stukje bevrijding van ons denken zodat we werkelijk in het Nu kunnen leven. Dan stellen we samen na een intake gesprek, een behandelplan op voor individuele sessies waarin verschillende aspecten in verwerkt worden. Dit kan een combi van Reiki, Innerlijk Kind therapie, Gestalte therapie, the Work of Byron Katie.
Zijnsgerichte Psychotherapie / Exposure therapie. Wetenschappelijk onderzoek toont steeds weer aan dat gedragstherapie -exposure-therapie- voor het verminderen van belemmerende angsten uitermate belangrijk is. Tijdens gedragstherapie kan dit succesvol worden ingezet om angst, spanningsklachten en trauma te verminderen.

Kosten voor een consult/sessie van 75 min. / € 76,-
Therapeutische sessies kunnen deels gedeclareerd worden bij u Zorgverzekering.

Jeannette – J.M.A. Stengs-Smits – Geregistreerd Registertherapeut RBCZ®
Natuurgeneeskundig/Psychosociaal Therapeut

Adres: Brederodestraat 36 / 1901 HW Castricum
Tel: 06-30016054

VBAG beroeps registratie nr : 21606007
RBCZ – nummer : 912199R
Klacht- en Tuchtrecht nr. : KB 1305.1632
Praktijk is in het bezit van een AGB zorgverleners/AGB praktijkcode