Skip to main content

Reiki II

Reiki II

De tweedegraads cursus in het Usui Systeem van Reiki kun je volgen wanneer je minimaal drie maanden regelmatig met Reiki I hebt geoefend en het verlangen voelt om een diepere verbinding met Reiki aan te gaan.

Cursusstructuur

Je wordt afgestemd op Reiki II en leert de symbolen. Alle toepassingen worden geleerd en de belangrijkste worden nog op de cursus geoefend zodat je met een goede ervaringsbasis naar huis gaat. Daarnaast wordt er een Terugkomavond gepland, waarop alle symbolen en technieken nog eens de revue passeren. Zoals de energie van Reiki I voller en warmer wordt door regelmatig gebruik, zo is het dat ook met de energie van de Reiki symbolen. Ze gaan met de jaren steeds krachtiger werken.

Alle drie graden van Reiki zijn tot ons gekomen via de Japanse Dr. Mikao Usui. Drie van deze symbolen worden geleerd en geoefend op een Reiki II cursus. Reiki is een mondelinge traditie. Om die reden zul je op mijn site dan ook geen afbeeldingen van symbolen aantreffen.
Dat betekent concreet dat de traditionele Reiki Master de symbolen en het gebruik ervan persoonlijk aan zijn cursisten overdraagt. Het is ook belangrijk dat je de symbolen met verantwoordelijkheid en respect worden toegepast. Daarom maakt de ethiek van het gebruik van de symbolen ook deel uit van de Reiki II cursus. Door de tweedegraads afstemming te ontvangen en door de behandelingen samen met de andere cursisten te oefenen, komen de symbolen energetisch tot leven.

 

wij, Edith & Monique
Reiki II, wat een innerlijke rijkom 🙌
en Reiki maatjes voor het leven🙏

 

De Symbolen

Een symbool zou je kunnen zien als een instrument, waarmee je verschillende technieken kunt verfijnen. Binnen het Usui systeem worden bij Reiki II, drie symbolen doorgegeven.

Voor jezelf

Je leert de symbolen in eerste plaats voor je eigen fysieke en psychische heelwording. De symbolen steunen je om je eigen kracht meer te gaan ervaren en leven. Je kunt ze gebruiken om vastgelopen relaties met anderen te helen of verslavingen los te laten. Je kunt met de symbolen Reiki op afstand sturen naar allerlei situaties die positieve energie kunnen gebruiken: bijvoorbeeld een lastig gesprek, een examen, een sollicitatie, of een belangrijke vergadering. Tevens is het ook mogelijk om Reiki te sturen naar baby’’s en kinderen om hen te ondersteunen om in slaap te vallen en oudere kinderen in bijv. een moeilijke situatie op school. Zelfs problemen van wereldformaat kun je behandelen met de symbolen.

Psychische werking

Door de toepassing van de Reiki symbolen kun je psychische problemen bij jezelf en anderen effectiever behandelen dan alleen met Reiki I. De bijzondere diepe rust, die het gebruik van de symbolen teweeg kan brengen. De Reiki symbolen brengen het wezenlijkste van jou en de behandelde in trilling, jullie essentie. Wanneer een mens in contact komt met haar essentie en die meer en meer gaat leven, schept zij een optimale basis voor geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Reiki II – Verdiepingsdagen

Tevens is het mogelijk om deel te nemen aan de Reiki II Verdiepingsdagen, die met regelmaat worden gegeven. Waarin we verschillende aspecten van Japanse Reiki technieken zullen beoefenen. Waarbij o.a. “Byosen” (toxine-ontgifting) een belangrijk aspect speelt bij de behandelingen. Het geven van Reiki op afstand aan elkaar en/of naar een (moeilijke/lastige) situatie. Op deze Verdiepingsdagen vormen we samen een krachtige groepsenergie die zeer helend is. Steeds dieper thuiskomen bij wie je werkelijk bent en van daaruit je leven vormgeven. Inzicht krijgen in je ware aard én je geconditioneerde zelf. Kortom, een Verdiepende dag voor jezelf.

De Reiki II bijdrage is € 500,- Dit bedrag is vastgesteld door the Reiki Alliance.
Het internationale gemeenschap voor Reiki Masters.
Iedere cursist ontvangt het officiële Alliance Reikicertificaat.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak inplannen?

Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

"*" indicates required fields

Please enter a number from 2,9 to 3,1.
Hoeveel is 1 + 2?
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Reiki Zegel met Japanse Karakters

Reiki II cursisten, sturen een afstandsbehandeling.

Na afloop van de cursus worden symbolen verbrand

“Het Reiki Licht”