Skip to main content

Psychosociaal Therapie

Zijnsgerichte Coaching

Verschillende gebeurtenissen in mijn leven hebben mij gebracht tot een diep verlangen naar spiritualiteit ofwel healing in Body & Mind. Reiki is voor mij een ingang geweest (1996): het gevoel van compleetheid en geborgenheid werd toen opnieuw geboren. Sinds 1999 ben ik, door steeds weer opnieuw de aandacht naar binnen te keren, het onderzoek aangegaan om te ontdekken Wie ik nu Werkelijk Ben. Tijdens meerdere opleidingen heb ik zelf de bedding, de energie, de therapeutische technieken/sessies doorvoelt en ervaren, deze hebben ervoor gezorgd dat ik me nu, waar ik ook ben, Thuis voel in Mezelf. Ik ben dankbaar voor het Leven wat mij is gegeven en dat zich Nu vanzelf door mij heen beweegt. Sinds 2005 ben ik werkzaam als Reiki master, Meditatie leraar, Innerlijk Kind- en Zijnsgericht Psychosociale Therapeut in mijn eigen praktijk in Castricum.
De Holistische therapeuten/ Mindfulness / Meditatie-leraren opleiding zijn erkende HBO beroepsopleiding, geaccrediteerd door de KTNO / (Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). In 2013 heb ik de HBO Medische Basiskennis MBK/ 2016 Psychosociaal Medische Basis Kennis PSBK opleidingen afgerond en werk als erkend Naruurgeneeskundig Psychosociaal therapeut, erkend RBCZ therapeut en lid vd beroepsvereniging VBAG, kosten kan men deels declareren bij de Zorgverzekering (aanvullend verzekerd, valt onder natuurgeneeskundig consult en buiten de kosten van eigen bijdrage). Ben je nieuwsgierig..

Psychosociaal/Natuurgeneeskundige Therapeut

De natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een Psychosociale/natuurgeneeskundig therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. Een behandelplan wordt opgesteld als deze vijf principes in zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

1. Energie

Alles bestaat in principe uit energie en er wordt vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Er zijn echter veel verschillende kwaliteiten energie. Energie van een positieve kwaliteit is goed voor ons. We zullen ons gezond en tevreden voelen. Door negatieve energie zullen wij ons ongezond en ontevreden voelen en zullen blokkades, vernauwingen in het lichaam voelen en ervaren. Door er voor te zorgen dat de positieve energie elke cel van ons lichaam kan bereiken zullen wij ons goed voelen. Dit kunnen wij bereiken door negatieve emoties en blokkades die blokkerend werken te elimineren en fysiek een goede doorstroming te stimuleren.

2. Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel zorgt voor communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam. Wanneer dit goed functioneert worden de signalen correct doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Ook kunnen wij dan de signalen van ons lichaam beter ervaren en daardoor fysieke spanning en onbalans in het lichaam en emoties sneller opmerken. Dit geeft ons de mogelijkheid om tijdig te reageren en eventueel te corrigeren. Behalve het optimaliseren van de prikkeloverdracht is het zeer belangrijk om bewustzijn te ontwikkelen waardoor we de Innerlijke Mens meer als een deel van onszelf gaan ervaren. Helaas gebeurt het te vaak dat signalen van het lichaam worden genegeerd of helemaal niet worden geregistreerd. Opmerkzaamheid wordt bereikt door een kalme, heldere en aandachtige geest.

3. Drainage:

In deze hectische tijd krijgen we regelmatig gifstoffen binnen. Dit kan in fysieke vorm zoals bepaald voedsel, rook of alcohol. Ook kan het zijn in geestelijke vorm zoals negatieve gedachtes en ervaringen. Stress…Dit kan leiden tot fysieke en emotionele klachten. Het is belangrijk om deze verontreinigingen regelmatig af te voeren en  gedachtenpatronen te doorbreken.

4. Voeding:

Ons lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Behalve deze fysieke voeding heeft ook de geestelijke voeding veel invloed op onze gezondheid. Tijdens de TDM lerarenopleiding zijn de volgende aspecten behandeld: Vanuit de de Ayur Veda worden voedingsadviezen gegeven.  En je kan daarbij denken aan gedachtes, overtuigingen, ervaringen en het zelfbeeld bepalen hoe je naar de wereld kijk en interpreteert. Het zou in sommige gevallen ook zo maar kunnen zijn dat de leegte in jezelf gaat compenseren met overmatig (over-)eten.. Ook emoties die daar uit voortvloeien bepalen mede of de energie stokt in het lichaam. Wanneer men werkt aan “bewustzijn” en we de oorzaak van de leegte gaan her-kennen ontstaat er meer balans op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Door belemmerende overtuigingen te vervangen door positieve en te zorgen voor een gezonde levenshouding kan “Heling” worden gerealiseerd. Daarnaast zijn de andere therapeutische methodes een uitstekend handvat om innerlijke groei en bewustwording verder te ontwikkelen. Deze zijn voedend en helend voor lichaam en geest.

5. Psyche:

Veel aandacht besteed ik tijdens de behandelingen aan bewustwording. Veel mensen besteden alleen aandacht aan het mentale/rationele denken. De Mind draait in vele gevallen overuren en de overige signalen worden genegeerd. Vele zijn zich er niet van Bewust… Via het aanmeldingsformulier en tijdens een introductie gesprek vooraf gaand aan de behandeling krijg ik reeds een indruk van de gedragspatronen van de cliënt. Tijdens de behandelingen wordt de cliënt uitgenodigd om hier een uitwisseling over te laten plaats vinden. Een natuurgeneeskundig/psychosociaal therapeut is een goed opgeleide coach, bij bewustwording en groei en kan cliënten professioneel ondersteunen om zichzelf te bevrijden van onnodige levenspijn en beperkingen. Wanneer men bewust is van bepaalde belemmerende patronen kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Hierdoor krijgt mensen meer aandacht voor de signalen ervan en kunnen zij correct handelen om emotionele problemen en stress te voorkomen.

Men leert luisteren naar het eigen lichaam en geest. De werkvormen om dit te bereiken zijn o.a: Psycho-therapie – Bewustzijnsoefeningen – Mindfulness – Counseling – Innerlijk Kind Werk – Exposure therapie – Gestalttechnieken – the Work of Byron Katie – Voice Dialogue – Specifieke karakterstructuur.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak inplannen?

Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

"*" indicates required fields

Please enter a number from 2,9 to 3,1.
Hoeveel is 1 + 2?
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Namasté  

Kosten

Kosten consult  € 76,-
Kosten kunnen deels gedeclareerd worden bij de zorgverzekering!!

Jeannette – J.M.A. Stengs-Smits
Registertherapeut RBCZ®.
info@jeannette-smits.nl
Praktijk-adres:
Brederodestraat 36
1901 HW Castricum N.H.
Tel: 0251-657580/06-30016054

AGB zorgverleners code : 90-048350
AGB praktijkcode: 90-56914
Klacht- en Tuchtrecht nr. : KB 1305.1632

Link op nieuwe algemene home page en
op de home page van http://psychosociaal-therapie.nl/index.php

Vergoedingen
Bekijk de vergoedingen hier

“Ik zie ernaar uit om je te Ont-moeten”.