Skip to main content

Mindfulness

Mindfulness Based Evidence

Mindfulness Based Cognitieve Evidence (de opstap naar meditatie).
Wetenschappelijk onderzocht ofwel de Aandachtgerichte cognitieve therapie is een effectieve combinatie/vorm om “het leven” te accepteren zoals die is, zodat er innerlijke rust en vrede wordt bereikt. We leren omgaan met pijn, onrust en verlies. Een hele uitdaging. Leven vanuit het Zijn in “het Nieuwe-Normaal” dat is de grote uitdaging voor vele van ons na deze intensieve periode die veel van ons vraagt!

Hoe ga ik om met weerstand en ongemak in de Mind? Nu we in een tijd leven met opgelegde begrenzingen waarin we ons “mogen bewegen”… Tijdens deze cursus zal je Tools aangeboden krijgen om hiernaar te kijken en dat te integreren in het moment van NU indien weerstand zich aandient.. Na 1 juli is het weer mogelijk om op gepaste afstand deel te nemen aan deze Mindfulness  training.. Hygiëne regels conform RIVM zullen in acht worden genomen.

Mindfulness

Een bewuste, open en vriendelijke aandacht die vrij is van veroordelingen noemen we Mindfulness. Dit is de kern van het Aandachtgerichte programma. Het is een natuurlijke houding die we kunnen aannemen als we ons niet identificeren met gedachtes of lichamelijk ongemak. Er is geen exacte weg die je moet volgen. Ieder mens komt op zijn eigen manier tot Mindfulness. Dat is afhankelijk van je levenservaring waarmee je je meer of minder heb geïdentificeerd.
Je leert o.a. onderscheid te maken tussen gevoel en sensaties. Je gevoel is je kompas om te weten of je op de goede weg zit. Ieder mens kan onderscheid maken tussen goede en slechte gevoelens en deze hebben een innerlijke oorsprong.
Sensaties vinden hun oorsprong binnen of buiten de mens. Een verhoogde hartslag is een bv een innerlijke sensatie of wanneer je de wind in je haren voelt.

Tevens maken we kennis met het onderscheid Doe-en-Zijn-modus en vele andere oefeningen om geheel meer balans in lichaam en geest in het moment van Nu te ervaren. Onderzoek eens of het mogelijk is om Gedachtes “LOS” te laten …. is dat haalbaar? Wij bieden je de Tools aan hoe hiermee om te gaan 🙂

Opzet programma

Er worden tijdens de bijeenkomsten ervaringen opgedaan en oefeningen aangereikt waardoor een andere staat van bewustzijn zich ontwikkelt. Wat kan leiden tot inzichten. Ofwel we werken met stressreductieve oefeningen waardoor er op een natuurlijke wijze het helende vermogen van het lichaam weer wordt geactiveerd.

Sessie 1: Mindfulness & Ademhaling
Sessie 2: Jezelf en de omgeving
Sessie 3: Met de stroom meegaan
Sessie 4: Je bent je eigen leraar
Sessie 5: Zorg & Onderhoud
Sessie 6: Zelfstandig Verder

  • Duur: 6 bijeenkomsten van 2,5 uur
  • Aantal deelnemers: max 6 deelnemers
  • Materiaal: Hand-out en bodyscan
  • Kleding advies: Gemakkelijk zittende kleding
  • Kosten: € 240,-
  • Data: zie Agenda

Terugkom bijeenkomsten, zullen met regelmaat worden gegeven voor diegene die de training hebben gevolgd: bijdrage € 20,- per bijeenkomst van 2,5 uur

Dag van Verdieping en Stilte Meeting kost € 60,-
aanvang 9.30 – 17.00 uur (incl. lunch)

Erkenningen
  • Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
  • Belangen Associatie Therapeut en Consument
  • Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
  • VBAG