Skip to main content

Meditatie

Diepte Meditatie is een bijzondere eenvoudige, effectieve meditatie techniek.

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat deze diepte meditatie techniek een eigentijdse vorm is van transcendent mediteren en bijdraagt aan een betere gezondheid en een meer ontspannen levenswijze. Tevens wordt het immuunsysteem geactiveerd wat een zeer belangrijk aspect is voor bescherming en herstel om ziekteverwekkers te elimineren.

Wat is het belang van een meditatie?

Bij oververmoeidheid, stress en fysieke klachten waarschuwt het lichaam ons, dat het een pauze en herstel nodig heeft. Meditatie blijkt bij lichamelijke en geestelijke onbalans, zoals b.v. hoge bloeddruk, depressie, burn-out, en angststoornissen effectiever te zijn dan medicatie. We mediteren met behulp van een mantra. De mantra is het voertuig vóór ons denken. Eén van de stappen van Diepte Meditatie is : o.a. het verplaatsen van aandacht, aandachttraining, ook wel Mindfulness genoemd. Wanneer de denkende geest meer afneemt, d.m.v. de mantra, ontstaat er in het lichaam een diepe ontspanning. Het lichaam heeft dan een uniek vermogen om te regenereren. Diepte meditatie verenigt de voordelen van Mindfulness en transcendent mediteren.

Tevens is uit onderzoek gebleken dat bij mensen die regelmatig mediteren, verouderingsprocessen vertragen. In de pijnappelklier van onze hersenen worden o.a. het hormoon melatonine en serotonine uitgescheiden. Tijdens de meditatie worden deze stoffen extra aangemaakt en tevens neemt onze lichaamstemperatuur met enkele tiende graden af, de ademhaling en pols worden lager en de bloeddruk zakt. Het lichaam heeft dan een uniek vermogen om vermoeidheid en stress, die we overdag hebben opgedaan op te ruimen. Je vermogen om te focussen en efficiënt te handelen neemt toe. Mensen die mediteren scoren hoger op test voor intelligentie, creativiteit en emotionele stabiliteit. Een Meditatie cursus bestaat uit vier sessies, na deelname kan men deze geleerde techniek zelfstandig thuis toepassen.

Diepte Meditatie
Dé manier om dagelijks (onbewuste) opgebouwde spanning te ontladen !


” Namasté “